söndag 2 mars 2014

Vecka 10

Vi börjar veckan med en halvdagsskrivning i svenska. Eleverna kommer att skriva noveller på temat "skräck". Vi har ju studerat genren under några veckor och nu gäller det att praktisera det man lärt sig. Vi gör det som en provsituation, så får eleverna samtidigt känna på hur det är inför nians nationella prov. Det är dessutom ganska skönt att ha rejält med tid, göra ett arbete och lämna ifrån sig det med en gång, ingen inlämningsuppgift som hänger efter! Eftersom vi sitter hela förmiddagen har de möjlighet att ta någon liten fika med sig in i salen.

I engelska fortsätter arbetet med att göra en presentation av en stad, samt att därefter gå vidare med att skriva dialoger som utspelar sig i staden. Vi räknar med att många blir färdiga och får redovisat sin presentation under veckan.

I matte fortsätter klassen med sannolikhetslära och räknar med att vara framme vid uppgift 45 vid veckans slut.

I NO kommer man nu att gå in på kolets kemi. Obs! Det besök på ungdomsmottagningen, som var planerat till tisdag förmiddag, är flyttat.Vi återkommer med en ny tid.

I SO kommer eleverna under veckan att arbeta med en hemtenta. Det mesta arbetet ska göras hemma, men viss lektionstid kommer också att anslås.

Idrotten går bort på måndag, på grund av svenskprovet. På torsdag blir det handboll.

De elever som inte klarade musikprovet har möjlighet till omprov på tisdag, under elevensvalstiden.

På måndag, klockan 13.00, har Arilgruppen möte.
Måndag vecka 11, 10 mars, har vi studiedag och eleverna lov!

Läxa till:
fredag: språkval
veckoläxa: hemtenta i SO

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar