tisdag 25 februari 2014

Vecka 9

Då är vi åter tillbaka efter en veckas lov och det känns som om våren är i antågande.

I engelska håller eleverna på att göra en presentation av en stad i ett engelskspråkigt land. Vi räknar att med att alla blir färdiga under veckan och allteftersom de blir det får de redovisa för klassen.

I svenska har vi avslutat läsandet av skräcknoveller. Vi håller nu på att gå igenom en liten skrivarskola med allmänna tips för eget skrivande. På måndag, nästa vecka, kommer vi att ha en hel förmiddag med novellskrivning. De elever som så önskar får ta med sig lite fika, eftersom vi inte kommer att ta rast under skrivtiden.

I NO är energiavsnittet avslutat och klart. Magnus kommer att ha enskilda samtal med eleverna om bedömningen av arbetet. Nu går de vidare med ett avsnitt om kolets kemi. Magnus har också planerat in besök på ungdomsmottagningen på tisdag nästa vecka. Vi återkommer med mer information.

I SO avslutas det pågående temat med studier om våra nationella minoriteter. Under nästa vecka kommer eleverna att ha en hemtenta.

I matematik har man börjat på ett nytt kapitel som handlar om sannolikhet. Man bör ha hunnit till uppgift 20 efter fredagens lektion.

I idrott är det badminton på den första lektionen och PACE på den andra.

Vi hade planerat att åka med åttor och nior till Åkulla för att åka skidor nästa vecka men detta är inställt på grund av det milda vädret, vi får helt enkelt inte komma dit.

Läxa till:
fredag: språkval

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar