måndag 10 februari 2014

Vecka 7

Den här veckans höjdpunkt är förhoppningsvis tisdagens temadag, som arrangeras i samarbete med föräldraföreningen. Eleverna har temadag med fem olika stationer under dagen, personalen får föreläsning under eftermiddagen och på kvällen inbjuds ni föräldrar att delta i föreläsningen. De som deltog i Mats Anderssons föreläsning för tre år sedan var väldigt entusiastiska. Det kommer med all säkerhet bli både spännande och intressant! Förutom att lyssna på Mats Andersson kommer eleverna under dagen att få en föreläsning om sömn av Kristina Taremark, från kommunhälsan, de kommer också att prata etik, syssla med ergonomi, massage och avslappning, samt träffa kommunens IT-utvecklare och ta sig an problemet "Lagligt på Internet".
För mer info om kvällsföreläsningen se bifogat dokument

Det som händer för övrigt under veckan är att eleverna avslutar kapitel 4 i matematik, med ett prov på onsdag.

I engelska fortsätter vi att göra bildspel och förbereda en muntlig redovisning om en stad i världen där man har engelska som modersmål.

I svenska avslutar vi läsningen av noveller inom "Tema Skräck". Arbetsuppgifterna ska vara inlämnade på fredag. Det innebär att flertalet elever har svenskläxa den här veckan!

I NO blir det laborationer inom energiområdet. Därefter går man vidare med ett nytt arbete som handlar om organisk kemi.

På fredag har klassen musikprov på klassiska kompositörer.Det man kan läsa på ligger under musik på Porten.

I SO arbetar man vidare med arbetsområdet om migration och kommer under veckan att arbeta med olika värderingsövningar.

Läxa till:
onsdag: Förbereda sig för matteprov
fredag: Musikprov, klassiska författare. Vara klar med uppgifterna i svenska till "Tema skräck".
Tyska: Ord och uttryck från häfte 6. Spanska: Inlämning av arbete. Franska: Anteckningarna om futurum, samt La voiture på s. 29.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar