söndag 16 mars 2014

Vecka 12

Åter en ny vecka! Jag missade tyvärr att skriva blogg under förra, får ta skadan igen...

Vecka 12 börjar med lite tillfälliga schemabyten. Jag är upptagen med niornas nationella prov, vilket medför att Anna-Lena och Magnus, på måndag, tar sig an 8A fram till klockan 11. Det blir en extra bildlektion på morgonen alltså.

För övrigt arbetar vi vidare i svenska och engelska. I svenska kommer vi att bearbeta arbetena i tema skräck, både de olika uppgifterna och därefter novellerna. I engelska redovisar vi presentationer av olika städer. Eleverna har gjort riktigt fina power pointpresentationer av olika städer i världen, som de på engelska berättat om. Vi i publiken har verkligen blivit ressugna under veckan som gått! Vi skriver nu små pjäser som utspelar sig i samma städer, parallellt som vi fortsätter med presentationerna.

I matematik fortsätter arbetet med sannolikhetslära ytterligare en vecka. Det kommer att vara prov på kapitlet fredag vecka 13.

I NO arbetar man med kolets kemi. I SO avslutade man det förra arbetsområdet med en hemtenta förra veckan.

I Tyska och franska har eleverna prov  på onsdag.

På tisdag kommer eleverna att få besök och information av vår studie- och yrkesvägledare.

På torsdag får Lindbergs skola besök av internationella jongleringsartister.  Åttorna besöker föreställningen i idrottshallen 11.15.

Jag vill också påminna om att vi har återläsnings- och läxhjälpstid 15.00-16.00 på tisdagar. Ligger eleverna efter med arbeten är det ett utmärkt tillfälle att få hjälp. Alla lärare finns till förfogande!

Övrigt:
Torsdag 27/3 UF mässa: På eftermiddagen åker klassen till Sparbankshallen för att gå på mässan för Ung företagsamhet. Eleverna kommer att få ta del av ett inspirationspass som handlar om ”Hur är det att vara entreprenör?”. Vi tar oss till och från skolan med buss. Meddela oss om någon elev tar sig till och eller från mässan på annat sätt.


Läxa till:
onsdag: franska: Prov på kapitel 1; tyska: Der Bankraub, enskilt prov.
fredag: spanska

Hälsningar Eva



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar