fredag 11 januari 2013

Ny termin

Hej igen!

Välkomna tillbaka till en ny termin!

En vecka har redan gått och vi har snabbt kommit in i skolarbetet igen. Några saker är annorlunda denna termin. Klassen har bild istället för musik på onsdagar och de har fått en ny lärare i engelska; Elisabet Svensson som är vikarie för Lotta. De elever som har tyska har också fått en ny lärare: Margareta Sjöstrand som vikarierar för Fredrik. Den lektion Fredrik hade i datorkunskap första passet på torsdagar kommer nu att vara ett målpass där eleverna arbetar med att göra klart olika arbeten i de olika ämnena. Margareta är med dem den lektionen.

Jag har gått upp i tjänstgöringstid, och jobbar numera även fredagar. Alltså träffar jag eleverna varje dag i vecka nu, vilket känns bra!

I svenska avslutar vi under denna vecka litteraturarbetet med Ondskan som inte blev färdigt förra terminen. De som inte hinner helt klart får göra färdigt hemma, och/eller använda torsdagen målpass. Sista inlämningsdag är fredagen i vecka 3.

Under nästa vecka ska vi i SO/svenska köra igenom området om källkritik och informationssökning ordentligt. Det är något som går igen i alla ämnen och som eleverna absolut måste behärska. 

Vårens utvecklingssamtal kommer att utföras på ett annat sätt än vanligt. Vi kommer att ha en "öppet-hus"-variant, som genomförs under tre kvällar i vecka 5. Måndag, tisdag och onsdag. Inför kvällarna kommer ni föräldrar, via Infomentor, kunna boka in ett samtal för det ämne ni vill prata om. Alltså träffar ni inte per automatik kontaktläraren som ni tidigare gjort. Fördelen med detta är att ni kan prata direkt med den läraren som undervisar i det ämne ni vill prata om. Varje samtal beräknas ta ca 15 minuter. Mer detaljerad information kommer här i bloggen.

Inför vecka 3:

Tisdag - idrottskläder med

Fredag - idrottskläder med. Sista inlämningsdag för alla delar i arbetet om Ondskan - bokomslag, svaren på frågor och en artikel om Stjärnsberg.

Hoppas ni får en trevlig helg!
Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar