måndag 17 december 2012

Sista veckan

Hej alla!

Jag ber om ursäkt för den sent utkomna bloggposten denna vecka, bedömning och betyg har tagit all tid och kraft i anspråk.  

Nu är det bara sista veckan kvar, och vi jobbar på in i det sista. De elever som har rester eller behöver komplettera får göra det under veckan. 

På torsdag ska eleverna lämna in sina iPads och laddarna. De måste ta med sig både iPad och dator den dagen, för då kan vi hjälpa dem att föra över dokument och annat till skydriven eller datorn. 

Det är första gången de får betyg, vilket naturligtvis är både spännande och skrämmande. Det nya betygssystemet har en tydlig utformning gällande hur betyget sätts utifrån de nivåer eleverna nått i olika ämnen:

Betyg

A. Eleven uppfyller alla kunskapskrav för nivå A
B. Eleven uppfyller alla kunskapskrav för nivå C och till övervägande del även kunskapskraven för nivå A
C. Eleven uppfyller alla kunskapskrav för nivå C
D. Eleven uppfyller alla kunskapskrav för nivå E och till övervägande del även kunskapskraven för nivå C
E. Eleven uppfyller alla kunskapskrav för nivå E
F. Eleven uppfyller inte alla kunskapskrav för nivå E 
Kunskapskraven är omfattande och består ofta av flera delar. Ovanstående innebär att om en elev t.ex. når C på alla mål utom ett, där han eller hon når E, blir betyget D.

Onsdagen 12 december publicerades omdömen i de olika ämnena på familjewebben. Lärarna kan dock fortsätta att skriva terminen ut, vilket innebär att det inte nödvändigtvis finns omdömen att läsa nu. Det kan också vara så att lärarna "filar" på sina omdömen och kanske fyller på med information ända fram till 21 december varför det slutgiltiga resultatet inte kan läsas förrän då.  

Inför veckan som kommer:
   

Tisdag: Idrottskläder med. 
 

(Inga idrottskläder med på torsdagen, för idrottshallen är upptagen av julkonsertbestyr)

Fredagen den 21 december är det skolavslutning och julkonsert. Julkonserten startar kl 09.00 för A-eleverna. Alla skolbussar går hem kl. 13.25 på avslutningsdagen. 

Vårterminen startar tisdagen den 8 januari.

Jag tackar för den gångna terminen och önskar er alla ett fantastiskt fint jullov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar