söndag 27 januari 2013

Vecka 5

Hej igen!

Under veckan som gick arbetade klassen klart med avsnittet om källkritik. Den största uppgiften inom avsnittet var att de skulle göra en källkritisk analys av en artikel de hittat på nätet. (Alla uppgifter de gjort ligger i SO-mappen på Porten.)

De kommer inte att få mer lektionstid till uppgiften och jag sa till dem att jag ville ha in analysen under fredagen. Flera har inte lämnat in, fråga och påminn dem gärna om detta.

Under vecka 5 ska vi starta med två nya områden i svenska och SO. I svenska kommer det att bli temat "Djur i litteratur" och i SO ett kort avsnitt om Bibeln, som är som en förberedelse inför att vi ska studera kristendomens historia och olika inriktningar framöver.

Till båda områdena kommer jag att lägga ut instruktioner i ämnesmapparna på Porten, och ni kan läsa om vilka kunskapskrav vi jobbar med i matriserna som inom kort finns att läsa på familjewebben. 

I NO fortsätter de att arbeta med Newtons krafter.

Under veckan som kommer är det dags för "öppet-hus-kvällarna". Läs i bloggen från förra veckan för information om dessa.

Inför veckan som kommer:

Måndag: Öppet hus 15.30-19.30

Tisdag: Idrottskläder med. Öppet hus 15.30-19.30

Onsdag: Läxa i engelska, ligger i engelskmappen på Porten. Öppet hus 15.30-19.30

Fredag: Idrottskläder med. Läxor i språk och engelska, ligger på Porten.


Lite som kommer längre fram:

Onsdagen den 6 februari är det en idrottsdag och klassen ska simma, livrädda och åka skridskor i Veddige.

Hoppas ni haft härlig helg! K.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar