fredag 18 januari 2013

Vecka 4

Hej hej!

Veckan har som vanligt gått mycket fort, och eleverna har jobbat på bra. Trots det har inte alla blivit klara med litteraturarbetet om Ondskan som ju skulle vara klart tills idag. Får jag inte in det nu under helgen kommer jag att skicka mejl till dem vars barn det gäller. Detta för att jag och eleverna inte ska bygga upp ett berg av arbete för oss.

I SO/svenska har vi arbetet med källkritik, informationssökning och granskning av olika hemsidor under veckan.

I NO har de börjat fysik, och då närmare bestämt om Newtons krafter.

Om utvecklingssamtalen

Under vecka 5 kan ni alla komma på utvecklingssamtal och som jag skrev förra veckan genomförs de på ett nytt sätt. Alla lärare, (utom Elisabeth som har engelska), som undervisar era barn i olika ämnen kommer att finnas tillgängliga på skolan 15.30-19.30, måndag tisdag och onsdag. Ni kan inför dessa kvällar via Infomentor boka tid hos den lärare som undervisar i det ämne ni vill diskutera. Niklas kommer inom kort att lägga ut en manual/instruktion om hur ni bokar tider på skolans hemsida - så håll utkik efter den!

Om ni inte bokar via Infomentor kan ni ändå komma hit och chansa på att få "drop-in-tider", där lärarna inte blivit bokade. Då finns det lappar att skriva upp sig på utanför klassrummen där lärarna sitter. 

Alltså träffar ni inte per automatik kontaktläraren som ni tidigare gjort. Fördelen med detta är att ni kan prata direkt med den läraren som undervisar i det ämne ni vill prata om. Varje samtal beräknas ta 15 minuter. 

Ni kan inte räkna med att få tider som ligger i följd eftersom det är många som kommer hit på en och samma gång, men som tur är finns det fika att köpa i "pauserna". De som står för fikaförsäljning är åttorna, och vinsten går till deras utbytesprojekt med en tysk skola. 

Det är första gången vi prövar detta sätt och vi hoppas att all logistik ska fungera bra! Läs även gärna det brev om detta som Stigert lagt ut på hemsidan.

Jag kommer att vara här alla kvällar, men bara till kl. 17.30 på måndagen, vilket kan vara bra för er att veta när ni ska boka.


Inför veckan som kommer:

Tisdag: Idrottskläder med

Onsdag: Läxa i engelska, ligger i engelskmappen på Porten

Fredag: Idrottskläder med. Läxor i språk och engelska, ligger på Porten.

Hoppas ni får en riktigt skön helg! K.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar