måndag 4 maj 2015

Vecka 19

Då har vi en hel arbetsvecka framför oss! Denna vecka ligger det nationella prov i matematik för eleverna. På onsdag förmiddag är det ett lite kortare prov, 80 minuter, och på fredag håller det på i 2 timmar.

I svenska arbetar vi med Boken om mig, i engelska arbetar vi på med lite fristående texter om andra världskriget samtidigt som vi genomför de muntliga nationella proven.

I NO arbetar man dels med evolutionen, dels med teknik.

SO:n repeterar källkritik inför de nationella prov som kommer nästa vecka. Klassen har i läxa att gå igenom det dokument om källkritik som John lagt på Porten. När detta är klart fortsätter man arbetet om världskrigen.

Idrotten går helt bort denna vecka. På tisdagens lektion kommer man att ha extra matematik och på fredag går den ju bort på grund av provet.

Info inför nästa vecka:
  • Nationellt prov i SO måndag och tisdag
  • Öppet Hus på Lindbergs skola 17.00-19.00 tisdag 12/5
  •  I anslutning till Öppet Hus redovisar klassen sitt Lübeckutbyte för föräldrar och andra närstående. Sal: Musiksalen, tid 18.45.    

Hälsningar Eva

PS. Jag bifogar här brev från våra rektorer om Öppet Hus:



Öppet hus 12 maj

Den 12 maj har hela Lindbergs skola Öppet hus klockan 17.00-19.00. Då är alla vårdnadshavare välkomna att besöka skolan för att ta del av elevernas arbeten.

För eleverna är denna eftermiddag och kväll att betrakta som en vanlig skoldag, det vill säga den är obligatorisk. Vid förhinder att närvara får ledighet sökas på vanligt sätt, vilken vi kommer att vara generösa med.

Den extra tiden den 12 maj kompenseras med extra ledigt den 16 juni, då det blir en kort skoldag.



Hälsningar


Stigert Pettersson och Monica Nilsson
Rektorer på Lindbergs skola





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar