måndag 18 maj 2015

Vecka 21

Nu är det verkligen nedräkning inför sommarlov och avslutning! Alla projekt avslutas och arbetsinsatserna summeras. I dag har eleverna faktiskt haft den sista bildlektionen för terminen! Den här veckan är dock förhållandevis normal, det är en vecka utan särskilda schemabrytande inslag.

Vi kommer på fredag, på Elevensvalstiden, ha uppsamlingsheat för dem som missat några delar ur de nationella proven. Varje elev kontaktas separat om detta!

I dag, måndag, ligger ett nationellt skrivprov när det gäller de olika språkvalen. Provet ryms på den ordinarie språksvalslektionen. På torsdag eftermiddag kommer dessutom spanskeleverna att ha det prov de missat. Detta innebär att spansklektionen på torsdag börjar 13.30.

När det gäller de olika ämnena arbetar vi i svenska vidare med Boken om mig den här och nästa vecka. Absolut sista dag för inlämning av texter för rättning är fredagen 29 maj. Eleverna får tillbaka sina texter efterhand som de skickar in. De kommer sedan att ha tisdag och onsdag, 2-3 juni, på sig att klippa ihop boken. Inlämning av tryckfärdigt ex, med bilder senast 3 juni.

I NO arbetar klassen med teknik, gör ritningar och bygger modeller av glasspinnar. De har också erbjudits att göra ett fördjupningsarbete i kemi. Detta är valfritt och ger en möjlighet att höja kemibetyget.

I SO arbetar man vidare med världskrigen.

I idrott kommer det framöver att bli uteidrott om vädret tillåter. Kläder med för detta!

Ansökningsblanketter om sommarskola i matematik är utdelade. Kommunen erbjuder 40 platser till elever som inte når, eller har haft svårt att nå ett E i matematik.

Inför nästa vecka:
Måndag och tisdag vecka 22 deltar eleverna i projektet Akta huvudet. Det blir föreläsningar med mera från bland annat räddningstjänsten.

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar