torsdag 25 september 2014

Vecka 39-40

Under vecka 39 och 40 fortsätter vi med våra utvecklingssamtal. Vi utgår i samtalet från studieresultat i form av vårterminsbetyget, samt elevernas självskattning i olika ämnen.

Torsdag vecka 39, 25 september, är eleverna lediga och vi lärare har studiedag. Samma dag 25 september är det föräldramöte med vår studie- och yrkesvalsledare inför gymnasievalet! Mötet hålls i sal 111, klockan 18.00.

I engelska arbetar vi vidare med att beskriva människor och lära oss adjektiv för detta. Vi går också in på ett avsnitt med miljöstudier på engelska. I grammatiken kommer vi att arbeta med passiv konstruktion (t.ex. The trees are cut down).

I svenska  jobbar vi vidare med läsprojektet, att läsa och skriva läslogg.

I matematiken är eleverna inne på fördjupning av kapitel 1 och det blir prov på fredag vecka 40.

I NO har man gått över på fysik och arbetar nu med ljus.

SO:n fortsätter med politik i samhällskunskap. Eleverna är indelade i grupper och formulerar just nu partiprogram till fiktiva partier. Det hela kommer så småningom att utmynna i en partidebatt.

I musik fortsätter man att öva in Beatleslåtar.

Bilden arbetar under en sjuveckorsperiod med projektet Tre olika uttryck i färg. De ska skapa tre olika konstverk som uttrycker tre olika känslor, placera dessa i tre olika miljöer och använda sig av tre olika tekniker.

Läxa till
to v 40: engelska: starka verbsp: v 40: spanska:Kap. 1 El lugar que más me gusta. Övningsboken sida 123, från así till la entrevista.
fre v 40: matematikprov kapitel 1

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar