måndag 6 oktober 2014

Vecka 41

Den här veckan är den sista då vi lägger hela svensklektionstiden på läsning/läslogg. Nästa vecka kommer vi att starta ett nytt arbetsområde. Eleverna kommer dock att ges tid att göra klart sin läslogg också.

I engelska arbetar vi med passiva satser samt texter som handlar om miljö och återvinning. Oregelbundna verb är läxa till fredag.

I matematik har eleverna börjat på ett nytt kapitel som handlar om funktioner och algebra. När veckan är slut bör man vara framme vid uppgift 21.

NO: Klassen arbetar på med fysik och ljus.

I SO hade klassen i fredags debatt. Talespersoner för olika frågor redogjorde för och debatterade de påhittade partiernas ståndpunkter. Alla deltog och hade ansvar för sin del. Debatten blev tidvis het! Denna vecka arbetar man vidare med hur Sverige styrs.

I musik är det dags för uppspel av Beatleslåtarna. Sandra kommer att filma!

I idrotten är det Björkerundan som gäller på tisdag och inomhusidrott-Cardio som gäller på fredag.

Bilden fortsätter med Tre uttryck.

Övrigt: 
Förra veckan delade vi ut inbetalningskort till familjemedlemskap i Föräldraföreningen. Det är ett sjunkande medlemskap! Föreningen uträttar ju mycket, har bidragit till att vi fått tillagningskök i Lindberg, köpt saker till eleverna, stöder Lübeckutbytet ekonomiskt osv. Det är alltså viktigt att det kommer in pengar! Här finns ett informationsblad med inbetalningskort för medlemskap.

På måndag har vi en planerad utrymnings/brandövning.

På fredag, 10 oktober, åker åttor och nior på skolbio. Vi kommer att se filmen Boktjuven som utspelar sig under andra världskriget. Vi åker buss från Lindberg 8.45 och är tillbaka igen i god tid före lunch.

Jag kan också redan nu berätta om att vi åker på gymnasiemässa i Halmstad torsdagen 16 oktober. Vi är borta från skolan under förmiddagen.

Läxa till:
onsdag: sv: läsläxa, läs minst en halvtimma.
torsdag: spanska: Kap. 1Este año también tenemos feria. Övningsboken sidan 123, från próximo till hace trece por cinco
fredag: eng: oregelbundna verb, de 10 första på sidan 192 i Activity Book.

Hälsningar Eva




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar