måndag 4 november 2013

Vecka 45

Då var vi tillbaka i skolan igen efter lovet. Den stora händelsen den här veckan är ju att 8A ordnar disco för elever i åk F-3. Våra elever är indelade i olika ansvarsgrupper. En del fixar affischer, andra håller i kiosken eller musiken osv. De har fått ett par lektioner till planering och har tagit uppgiften på allvar. Discot varar mellan klockan 18.00 och 21.00. Vi får räkna med att vara på plats 17.00-22.00. Lokalen ska ju både smyckas och städas. Jag har skickat hem förfrågan om vuxenhjälp. Ni föräldrar som vill hjälpa till, får ett pass antingen 17.00-19.30 eller 19.30-22.00. Jag har inte fått in svar från alla än. Det går att maila mig om ni inte vill skicka lapp! Jag kommer att lägga ut ett schema för föräldrar på bloggen, senast onsdag.

I svenska fortsätter vi arbetsområdet med filmkunskap. Vi läser om och diskuterar hur en fil är uppbyggt. Eleverna ska dessutom lämna in en skriftlig filmanalys på en av de två filmer vi hittills har sett.

I engelska repeterar vi Section 1. När vi är klara med repetitionen kommer det att bli prov på avsnittet. Vi har inte ännu fastslagit datum, jag återkommer med det. Till torsdag skall eleverna ha gjort, samt för repetition läst igenom A London quiz sidan 38-39 i Base Book.

I NO fortsätter eleverna med fysik och elektricitet.

I SO avslutar man under veckan grundkursen om kolonialism och kommer därefter att gå på en fördjupningskurs.

I matte avslutas kapitel 2 med prov på fredag.

På idrotten kommer det att bli handboll på måndag och björkerundan på torsdag.

Läxa till:
torsdag: eng: A London quiz sidan 38-39 i Base Book.
fre: ma: repetera kap 2 (prov) ; språkval

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar