måndag 21 oktober 2013

Vecka 43

Under förra veckan avslutades en del arbetsområden. I svenska hade vi prov på svensk grammatik och gick därefter in på ett arbetsområde om filmkunskap. Vi kommer att studera hur en film är uppbyggd och hur regissören kan arbeta med olika effekter när det gäller kameravinklar, ljud och ljus. Vi har redan sett två gemensamma filmer. Vi kommer att titta på ytterligare en tillsammans. Vi kommer att göra både muntliga och skriftliga filmanalyser och eleverna kommer att få presentera en valfri film för klassen.

I NO har man också bytt arbetsområde, från biologi med människokroppen till fysik och ellära.

SO:n har just börjat på sina studier i historia som handlar om stormakternas erövringar av världen.

I engelska läser vi också en minikurs om imperialism, nämligen om hur olika folkslag invaderat ön som vi kallar Britain. Vi skriver även på våra presentationsbrev inför Lübeckutbytet.

Idrotten består denna vecka av badminton och boxning.

I matematik är man klar med grundkursen till kapitel 2, har haft diagnos och går nu vidare med fördjupningen.

Övrigt:
På torsdag 24 oktober är det åter dags för elevråd.
Eleverna i 8A har bestämt att ha ett disco för yngre åldrar, för att få in pengar till fritidsaktiviteterna under Lübeckutbytet. Detta kommer att gå av stapeln fredagen 8 november 18.00-21.00. Jag kommer att vara med under hela kvällen, men vi kommer också att behöva föräldrar som är med och hjälper till. Jag skickar hem ett brev i dag, där ni kan fylla i huruvida ni kan hjälpa till eller ej. Det går också bra att maila mig. Vi kommer att ha föräldrapass kl 17.00-19.30 0ch 19.30-22.00. Eleverna har idag delat upp sig i olika ansvarsgrupper. Det var fantastiskt att se vilken kreativitet det fanns i gruppen!
Lov vecka 44!

Läxa till:
torsdag: engelska sid 34-35 i Base Book.
fredag: spanska: test oregelbundna verb; franska: olika yrken.

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar