måndag 18 november 2013

Vecka 47

Då är datum för Lübeckutbytet spikade för 8A. Vår klass kommer att resa till Stockelsdorf/Lübeck vecka 19, 6-12 maj. Det är avresa en tisdag  och hemresa följande måndag. Eleverna kommer sedan att få besök 1-7 september.

I svenska fortsätter vi med filmkunskap. Vi har sett ytterligare en film, En oväntad vänskap, och kommer att diskutera den i skolan. Eleverna har i läxa att se en valfri film hemma, en film som de skall förbereda en analys på och därefter redovisa muntligt för klassen.

I engelska har vi avslutat Section 1. Vi kommer på onsdag att ha ett hörförståelsetest och därefter gå vidare med ett avsnitt där ord och fraser har med kläder och shopping att göra. Faktaavsnitten handlar om Skottland och Wales. Vi kommer också att jobba med oregelbundna verb.

I SO fortsätter man fördjupningsarbetet i historia om kolonialismen. Eleverna kan presentera sin fördjupning på valfritt sätt, t.ex. i form av en tidningsartikel, en power point eller en dagbokstext.

Matematiken handlar nu om algebra och ekvationer. Enligt planeringen bör eleverna vara framme vid uppgift 41 på fredag.

I NO fortsätter man med elektricitet.

På idrotten den här veckan blir det volleyboll och fotboll.

I hemkunskap, slöjd och elevens val är det nu dags att byta grupper. Det innebär att vi har avverkat ett tredjedels läsår...

Läxa till: 
fredag: språkval; svenska: ha sett en film hemma.

Hälsningar Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar