tisdag 2 december 2014

Vecka 49

Den här veckan domineras av valet till gymnasiet. Hela onsdagen anslås till besök på kommunens gymnasieskolor. Eleverna har under onsdagen möjlighet att besöka fyra olika gymnasieprogram. Buss till och från Lindbergs skola ordnas. För dem som valt att besöka andra gymnasieskolor än Peder Skrivares skola ordnas dessutom pendel med buss till dem. Alla elever har fått ut ett separat program utifrån sina önskemål. Vi klassföreståndare kommer att finnas med i stan och alla studie- och yrkesvalslärare är dessutom på plats för att hjälpa till.

I svenska kommer vi den här veckan att repetera och tala om hur man lägger upp texten vid novellskrivning. Niorna skriver därefter halvdagsskrivning novell på tisdag 9 december. Eftersom det är en lång skrivning har de som vill möjlighet att ta med sig lite fika. Upplägget påminner och det som ingår i de nationella proven i svenska, detta för att eleverna ska känna sig bekväma i provsituationen.

I engelska fortsätter vi arbeta i boken med boken, ord om känslor. Grammatiken kommer att handla om icke räknebara substantiv.

I SO fortsätter klassen med arbetsområdet om världsreligioner. Just nu är det de som har gemensam bas, kristendom, judendom och islam.

I matte är det fortsatt jobb med geometri och i NO arbetar man nu med kemi, veta vad som gör en syra och en bas till en bas. Dessutom kommer de att börja prata om spänningsserien.

I musik är det prov den här veckan. Allt eleverna behöver, frågor samt Power Point, finns på Porten.

Idrotten håller på med ett dansprojekt och bilden fortsätter med projektet "Vem är jag?"

Läxa till:
tisdag: musikprov
torsdag: språkval


Övrigt:
Besöksdag på gymnasiet onsdag 3/12
Studiedag måndag 8/12
Novellskrivning, halvdag 9/12
Matematikprov fredag 12/12 (kap. 3, geometri)

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar