söndag 23 november 2014

Vecka 48

Då har eleverna en fyradagarsvecka framför sig, det är ju studiedag på onsdag och eleverna är lediga. Själv åker jag till Lübeck med 9B!

De lektioner jag skulle haft med 9A den här veckan tar övriga lärare i arbetslaget hand om. Det innebär att det blir lite mer SO och matte och lite mindre svenska och engelska under veckan.

I svenska är det absolut sista chansen att arbeta klart med och lämna in sin läslogg. Den mailas till mig senast fredag!

I engelska arbetar eleverna med följande: Alla ska under veckan ha läst sidan 44-45 i Base Book, gjort Wingspace på sidan 45. Svaren mailas till mig. De som har tid över arbetar på samma sätt med texten på sidan 46-47 och gör Wingspace även där.

I matematik arbetar eleverna med geometri och kommer att arbeta praktiskt med ämnet i ett projekt under veckan. De kommer att lära sig göra ritning enligt standardmodellen europeisk vyplacering, konstruera en förpackning, rita den och därefter tillverka sin förpackning i slöjden under fredagen. På fredag ligger även diagnosen till kapitel 3. OBS! Caroline hälsar att hon saknar inlämning av hemuppgift om funktioner från 12 (!) elever!

I SO arbetar klassen med världsreligionerna och i NO fortsätter man med fysik.

På idrotten blir det dans och handboll vecka 48.

I bilden håller eleverna på med projektet ”Vem är jag? De skall  teckna/måla ett självporträtt i valfri teknik och sedan med hjälp av bilder illustrera vem de är,  vad de står för och vad som betyder något för dem, ett självporträtt i ett vidare perspektiv.

Läxa till:
torsdag: språkval
fredag: inlämning läslogg, uppgift i matte (geometrisk figur)

Övrigt:
studiedag onsdag 26/11
besöksdag på gymnasiet onsdag 3/12

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar