tisdag 7 januari 2014

Vecka 2

Vi hälsar alla välkomna till en ny termin!


Ändring av studiedag
Vi vill uppmärksamma alla på att det har blivit en förändring i läsårstiderna för vårterminen. Studiedagen den 17 mars är ändrad till 10 mars på grund av de nationella proven.

Utvecklingssamtal vt 14
Först vill vi informera er om att vi kommer ha utvecklingssamtal för år 5-9 på samma vis som vi hade under vårterminen, dvs med öppet hus där ni bokar möte med de lärare ni önskar möta. I och med att riksdagen fattat nytt beslut om utvecklingssamtal och skriftliga omdömen, kommer ni inte att få hem dokumentation innan utvecklingssamtalet. Utvecklingssamtalet kommer utgå från den IUP som upprättades i början av höstterminen 2013 och för eleverna i år 6-9 betygen de fick i december. Ni bokar vilka lärare ni vill träffa och kan diskutera direkt med undervisande lärare i just det/de ämnen som ni önskar diskutera mer eller där ni har frågor och funderingar. Vi kommer ha utvecklingssamtalen under fyra kvällar; måndag och tisdag v. 3, tisdag och onsdag v. 4 kl. 17-20.  Gå in på denna länk och boka in de tider ni önskar;
Jag vill också förvarna om att vi har pratat om att åttorna ska turas om ha öppet i caféet under dessa tider, för att få in pengar till sitt utbyte. 

Netscan med Mats Andersson
Under vecka 7 kommer vi att ha besök av Netscan. Som säkert vissa av er kommer ihåg så hade vi Netscan och Mats Andersson här på besök för tre år sedan, då i samband med att vi startade 1-1 arbetet. Nu tycker vi att det åter är dags för en föreläsning.  Tisdagen den 11 feb, vecka 7, bjuds ni som föräldrar/vårdnadshavare in till kvällsföreläsning i matsalen på Lindbergs skola. Under dagen träffar Mats eleverna i år 5-9 och vi kommer denna dag att ha en schemabrytande dag där vi har olika stationer eller seminarier. Nytt för denna gång är att Mats är kvar på onsdagen den 12 februari och kommer då att träffa eleverna i år 3-4. Mats kommer prata om vad som kan hända på nätet och vad eleverna skall vara observanta på och även vad ni som föräldrar bör uppmärksamma. Besöket av Mats och Netscan är ett gemensamt projekt mellan skolan och Lindbergs skolas Föräldraförening.

Läxhjälp/studiehjälpen 2.0
Gå gärna in och titta på den nya tjänsten på vår hemsida Läxhjälpen/studiehjälpen 2.0

Planering
När det gäller de olika ämnena startar SO med ett nytt tema om migration. Man kommer att studera varför folk flyttar, vad flyktingströmmar beror på.
I NO har man avslutat området om elektricitet och magnetism, men dröjer sig kvar ett tag till med studier om energi.
I svenska går vi på ett arbetsområde som vi kallar för "Tema skräck", där vi kommer att titta på det typiska för skräckgenren, samt läsa och skriva skräcknoveller. 

I engelska kommer vi att se till alla kommer igång med korrespondensen med Tyskland. Vi kommer att läsa en del texter om engelska högtider och vi kommer att repetera perfekt och pluskvamperfekt av verb.

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar