fredag 7 juni 2013

Avslutningsveckan


Hallåsan!

Nu är den snart här - avslutningsveckan! Program för den har ni sett tidigare här i bloggen och det blir en upprepning i slutet även denna gång.

Vi hade vårvernissage i tisdags och det var lyckat! Fint väder, trevliga besökare och duktiga elever!
Vi ställde ut grejer från NO, svenska/SO och bild i klassrummet, och några av eleverna körde en jeopardytävling med frågor på det de lärt sig under året som gått. 

En av sakerna ni föräldrar bland annat kunde ta del av var eleverna barnböcker med djur i. De har gjort dem i appen "Book Creator" på iPad, och de innehåller text, bilder och ljud. De kommer inom kort att läggas upp för utlåning i vårt digitala bibliotek - Lindberg stories. Du hittar länken dit på skolans hemsida. 

Barn på Assbergs förskola i Skene har dock redan haft den stora lyckan att få ta del av böckerna. Personalen där har visat dem för barnen med hjälp av en projektor. Nedan ser ni en bild från visningen. De tyckte så mycket om dem att de tänker skriva ut och laminera dem, för att kunna ha dem forever and ever! På riktigt - i verkligheten! Heja 7A!


På onsdag i nästa vecka ska vi hitta på något med klassen. Jag kan tänka mig att det kanske blir en dag på stranden om vädret tillåter. Det blir i så fall fråga om att ta sig dit och hem på egen hand. Den dagen kommer att vara kortare, som kompensation för vårvernissagen. Vi bestämmer på måndag om onsdagen.  

På måndagen måste de också ta med påsar att bära hem sitt material i för de lämnar in nycklar och lås under sommarlovet. 

Fredagen 7 juni publiceras omdömen i de olika ämnena på familjewebben. Lärarna kan dock fortsätta att skriva terminen ut och lite till, vilket innebär att det inte nödvändigtvis finns omdömen att läsa direkt. Det kan också vara så att lärarna "filar" på sina omdömen och kanske fyller på med information ända fram till 20 juni, även om eleverna får sina betyg 13 juni, varför det helt färdigställda omdömet inte kan läsas förrän då.
På Porten ligger information om fotbollsturneringen som vi ska ha sista veckan. Den är på tisdagen 11 juni kl. 9.00 – 14.00 och varje klass ställer upp med ett lag. Vi kommer att ha domare utifrån och eleverna får korv med bröd till lunch. De får två korvar med bröd per person och lunchrasten är klockan 11.40-12.10. Dricka måste eleverna ta med sig själva.

Rektor Stigert Pettersson har lagt information om avslutningen på skolans hemsida. Informationen kan läsas här också.  För 7-9 är det kl. 08.45-10.15 som gäller.

Jag måste också här i bloggen berätta att jag kommer att sluta på skolan till hösten. Det känns tråkigt att lämna eleverna, och jag kommer att sakna dem, för de är alla så härliga! Era ungdomar är riktigt fina och det kommer att gå jättebra för dem framöver. Jag återkommer nästa vecka med vilka lärare de får till hösten.
Avslutningsveckan (vecka 24) ser ut på följande sätt:
Måndag: Vanlig dag med det sista skolarbetet och städning av skåp och klassrum
Tisdag: Fotbollsturnering för 7-9 på Lindvallen - se ovan
Onsdag: Klassdag - vi hittar på något med klassen
Torsdag: Skolavslutning - se ovan
 
Jag önskar er alla en härlig helg! K.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar