onsdag 27 augusti 2014

Vecka 35

Då har vi kommit en bit in i vecka 35! Vi har kommit bra igång i samtliga ämnen.

I svenska arbetar vi så här i inledningen av terminen med ett läsprojekt där vi skriver läslogg. Eleverna läser, har olika typer av uppgifter att göra till sin bok allt eftersom de kommer vidare i texten. Eftersom eleverna läser olika böcker får arbetet ta lite olika lång tid.

I engelska har vi dels skrivit till våra tyska vänner, dels arbetat i läroboken. Första avsnittet handlar om personligheter och hur man beskriver människors egenskaper.  Inga läxor hittills.

I SO arbetar man med politik inför valet. John har varit hemma med sin nyfödde son de första dagarna på terminen och Malin Folkesson har haft hand om hans lektioner.

I NO arbetar klassen med sexualkunskap.

I matematik jobbar klassen vidare med tal, fokuserar på tal i kvadrat, kvadratrot samt pythagoras sats.Efter fredagens lektion bör man ha hunnit fram till uppgift 53.

I idrott springer eleverna Björkerundan på fredag.

I bilden kommer eleverna under  en sjuveckorsperiod att arbeta med temat Tre olika uttryck i färg. Eleverna ska utgå från tre befintliga bilder och utifrån dem skapa tre personliga konstverk som uttrycker tre olika känslor. De ska dessutom använda sig av tre olika tekniker.

Övrigt:
På fredag 8.40 kommer 9A att fotograferas.

På Lindbergs skolas hemsida ligger inbjudan till er föräldrar om en kurs om ungdomar och Canabis. Läs och se om ni är intresserade att delta!

Att anmäla frånvaro till skola 24 genom att knappa in elevens personnummer per telefon fungerar nu. Obs anmälan måste göras varje dag! Ring 0515-43610 

Nästa vecka anländer våra tyska vänner. Våra elever går måndagen som vanligt  och vi träffas för att möta våra gäster på Varbergs station 17.37.

Vi kom ju överens om, på föräldramötet, att ni skulle gå hem och resonera med era ungdomar om deltagande i lördagens avskedsfest i Trönninge. Jag behöver alltså någon/några som kan ta ansvar för att låsa upp, duka och beställa pizzor, därefter ett par som är med första passet 18-20 och två andra 20-22. Skicka ett mail till mig och tala om vilket pass som passar er bäst!

Hälsningar Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar