söndag 5 maj 2013

Vecka 19

Hej igen!

Veckan som gick har varit bra. Eleverna har jobbat på och visat att de tagit till sig av det vi pratat om gällande klassrumsarbetet - härligt!

Vi hade en fin utedag med soligt väder i fredags, och eleverna gjorde bra ifrån sig i de olika grenarna. När det gäller kommande idrott är det bra om de har med sig kläder för både utom- och inomhusbruk under resten av terminen så att de kan vara flexibla och gå ut om det blir fint väder någon dag.

Under veckan startade vi ett område i geografi som heter "Naturgeografi", och de ska under de kommande två veckorna arbeta i par. Instruktion till arbetet ligger i SO-mappen på Porten. Vi använder både svensk - och SO-timmarna till detta,  för att kunna jobba mer intensivt och bli klara på den utsatta tiden. Arbetet ska vara klart fredagen i vecka 20.

Vi diskuterade eventuell klassresa/aktivitet med klassen och kom fram till att de inte kommer att lägga energi på att samla in pengar nu utan vänta med det till hösten, och de pratade om att eventuellt träffas hemma hos en av eleverna på skolavslutningskvällen. Vi kommer också att ha en klassdag i skolans regi någon av dagarna i avslutningsveckan. 

Inför veckan som kommer:

Tisdag: Idrottskläder med.

Torsdag och fredag: Kristi himmelfärdsdag och klämdag - lediga dagar

Lite som kommer längre fram:

Årets vårvernissage kommer att vara tisdagen den 4 juni, (vecka 23).

Hoppas ni haft en fin helg! K.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar